Borta bra, men hemma sådär?

Mitt i den värsta sommarhettan, och väldigt mycket att göra. Det är ju trevligt, men hårt och svettigt arbete är det, och vi klagar inte. Eller, lite klagar vi. Efter att ha arbetat timtals i sträck med tungt och hårt kroppsarbete i gassande sol så är man rätt så mör, oavsett hur pass vältränad man än månde vara. Men samtidigt så skulle de flesta av oss inte vilja ha det på annat vis. Ett jobb där vi får tillbringa en stor del av vår arbetstid ute i friska luften, som dessutom är fysiskt aktivt är ju väldigt hälsosamt. Jämför med den som sitter på en kontorsstol hela dagen och vars fysiska aktiviteter begränsar sig till regelbundna promenader till kaffepannan.

Ibland är vi inomhus
Men vi tillbringar inte alla dagar utomhus, speciellt inte på vintern, och det finns alltid mycket att göra med vår utrustning för att hålla den i gott skick. Dessutom har vi ju administrativ personal också, som inte arbetar på fältet utan stannar ”på hemmaplan” och trivs bra med det, tack så mycket. Vad vi vill säga med det är att även om många av oss tillbringar mycket tid ute på olika uppdrag, så har vi ju också vår fasta arbetsplats, som vi borde ta bättre hand om. Vi har inte gjort några som helst renoveringsarbeten på fastigheten, och det hade nog inte heller den föregående ägaren gjort på länge. Med andra ord, den är inte helt optimal!

Vi har anlitat konsult
Vi har därför anlitat en energikonsult från ACE Energikonsult för att se över våra lokaler, kontrollera inomhusklimatet och energiförbrukningen. Det blev uppenbart att det fanns en hel del som kunde förbättras, så det är bara att ta itu med det. Vi kommer inte att göra det själva, utan det får ACE sköta åt oss; det kan det hela från början till slut. I längden kommer det att innebära en besparing för oss, samtidigt som arbetsmiljön här förbättras. Med andra ord fanns det ju inte direkt några skäl att tveka. Även om kostnaden inledningsvis kommer att bli rätt stor så vore det ju dumt att spara in på pengarna nu, när det betalar sig i längden. Eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *