Hur stora ska vi bli?

Vi håller för fullt på med att fundera över framtiden för Hansen Media. Vad är det egentligen vi vill med företaget? Är vi nöjda med var vi står idag, eller känner vi att det är dags att försöka ta nästa steg och växa ytterligare? Det där med att växa som företag är inte alltid en helt lätt fråga. Många företag når en nivå de trivs med att vara på och de VILL inte bli alltför stora, ett synsätt som vi i alla fall tidigare delade. Så länge företaget gick med vinst så kändes det inte som det fanns något behov med att växa och bli större och större. Det kändes som Hansen Media då lätt skulle kunna bli oöverskådligt och opersonligt. Men numera känns det inte riktigt lika självklart. Att växa och bli större behöver inte betyda att vi förlorar någonting, vår själ, eller så, bara vi gör det på ett varsamt sätt.

Dags att bli aktiebolag?
Därför så håller vi på att fundera på om det inte vore bäst att bli ett aktiebolag, även om det känns som ett stort steg, med styrelse och allt sådant som hör till. Är det verkligen någonting som vi känner att vi är mogna för, och hur pass krångligt är det egentligen? Vi kan en del, och har läst på ytterligare, och det är klart att f-skatt för aktiebolag för aktiebolag är lite mer krånglig än ”vanlig” f-skatt, även om det givetvis hjälper att vi har erfarenhet av det sedan tidigare. Kunskap är makt, men då speciellt kunskapen att man inte har all den kunskap som man behöver (låter det krångligt? Det är det inte!).

Så om – OM! – vi bestämmer oss för att omvandla Hansen Media till ett aktiebolag så kommer vi definitivt att ta n extern hjälp, för att allting ska flyta på så bra som möjligt (antagligen från F-skatt.se, som verkar både kunniga och hjälpsamma). Momsregistrering, beräknad vinst under första året och mycket annat ska redas ut. Men vi har varit i branschen så länge att vi tror att det inte ska bli något större problem, samtidigt som det ger oss förbättrade tillväxtmöjligheter. Vi får se hur vi gör!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *