Politik – nej tack

Många kanske tror att valtider är bråda dagar för Hansen Media, men så är det inte alls. Tvärtom, det blir till lite av stiltje för vår del, och det av ett väldigt enkelt skäl: vi säger nej till uppdrag av partipolitisk natur. För vi anser inte att vi kan välja och vraka när det gäller sådant – säger vi ja till ett riksdagsparti kan vi inte gärna säga nej till ett annat. Det är inte så att vi som jobbar här på Hansen media inte har åsikter om aktuell svensk politik, tvärtom. Men att blanda in dessa åsikter i vårt arbete skulle inte passa sig. Det finns då två lösningar: säga ja till alla, eller nej till alla. Vi valde det senare, då vi anser att det skulle kosta på för mycket att arbeta tillsammans med ett parti vars åsikter vi verkligen inte kan stå för.

Rent ekonomiskt är detta givetvis en utomordentligt dålig idé (i alla fall vart fjärde år). Antalet lokala valvakor, exempelvis, är ju enormt, och dessa skulle ha stor nytta av våra kunskaper och erfarenheter. Men inte bara valvakor, utan alla möjliga partipolitiska evenemang. Dessa dominerar ju under ett par månader under valår, och skulle kunna leda till klirr i kassan. Men vi avstår alltså.

Detta är inte någonting vi skyltar så mycket med, eftersom det under icke-valår är ovanligt att v i får förfrågningar från politiska partier. Men med tanke på att detta är ett ”supervalår” så kan det vara på sin plats att redogöra för vår ståndpunkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *